0

К метът на Благоевград Илко Стоянов изказа благодарности на Пол Белогур, който по-рано днес се оттегли от управлението на Пирин, като призова за помощ към "орлетата", които са застрашени от изпадане от елитната дивизия. Отборът заема 14-то място от 16 отбора, като след 19 кръга е с 12 точки, зад Пирин са Хебър, също с 12 точки, и Спартак Варна с 8.

Пол Белогур обяви, че дарява безвъзмездно акциите си на Община Благоевград. Бизнесменът държеше клуба в последните 3 години. 

Собственикът на Пирин обяви, че се оттегля

"Благодаря на Пол Белогур за това, което е направил досега за Пирин! Истината е, че Община Благоевград няма средства за издръжка на мъжки футболен отбор. Организацията и подготовката в ДЮШ са на високо ниво и това се вижда от резултатите, които постигат децата на Благоевград. В същото време мъжкият футбол е скъп бизнес и не е естествено той да се развива от Общината.

В тази връзка искам да се обърна към цялата общественост с призива всеки да помогне с каквото може, за да запазим Пирин, докато успеем да намерим нов собственик на мъжкия отбор!", се казва в изявлението на Илко Стоянов.