0

Л егендата на ЦСКА Аспарух Никодимов сподели пред „Мач Телеграф“ какви са му очакванията през новата 2023-та година. Той заяви, че сега е идеален момент „червените“ да атакуват титлата, но ако и през този сезон не успеят да я спечелят, ще става все по-трудно с всяка изминала година. Паро коментира и селекцията на тима, както и впечатленията му от спряганият за ново попълнение на клуба  Тобиас Хайнц от Норвегия. 24-годишният атакуващ халф има вкарани 15 гола с фланелката на Сарпсборг през изминалия сезон, където игра под наем от шведския Хекен.

„Не мога да кажа със сигурност дали ЦСКА ще стане шампион през тази година, но ако не успеят, ще става все по-трудно. Сега е идеален момент според мен да се атакува титлата. Ако трябва да се подсили отбора ще преценят. Но сега имат и самочувствието на първи в класирането и публиката ще ги подкрепя повече. Сега е моментът да се прекъсне хегемонията на Лудогорец. Купата също трябва да е цел. За ЦСКА всичко е цел. Когато съм бил футболист на клуба за нас всичко беше цел, абсолютно всеки турнир. Сега може би трябва да го караме по-скромно и постиженията да са едно по едно. Най-важното е титлата“, започна Никодимов.

„Треньорът знае на кои позиции трябва да се привлекат нови попълнения. Във всички линии трябва да има по един лидер. По-класен и изявен играч и около тези хора да се гради. Густаво Бусато е на добро ниво. От ръководството и щаба ще преценят кои са подходящите хора, защото аз мога да харесвам един играч, а Саша Илич някой друг. Твърди се, че ще се наблегне повече на качеството, а не толкова на количеството и така трябва да бъде. Може да се вземат двама или трима играчи, но да знаеш, че са класни. Не най-добрите в Европа, но да са на добро ниво“, продължи той.

„ЦСКА има нужда от човек като Тобиас Хайнц, който го спрягат за ново попълнение. 15 гола е вкарал, а е атакуващ халф и това е добър показател. Той е играч на 24 години, не е възрастен и такъв човек си заслужава според мен да се вземе. В разцвета на силите си е и футболисти на около 24, 25, 26 години са вече зрели. Няма определена граница, но като се взимат нови играчи не бива да са и прекалено възрастни. Ако е около 30 години може да се вземе, защото е опитен и може да поведе отбора. Когато се наложи да успокои съотборниците си и да им дава кураж, но все пак трябва да има класа за отбор като ЦСКА. Това, че цената му се била уж покачила с половин милион за мен са малко журналистически измислици, за да му се вдига цената допълнително. Въпросът е треньора да го харесва и да прецени дали ще му върши работа или не. Дали ще струва много или ще е без пари не е толкова от значение. Понякога тези, които не струват много вършат повече работа. Хората ги проучват по характер, качества и всичко останало“, заяви легендата. „Дали ще е футболист от Норвегия или от някоя друга страна, не е от значение. Там са сурови хора попринцип и са здрави момчета. Не е лошо това, което се прави. Джонатан Линдсет и той е норвежец, ако се привлече новото попълнение тъкмо ще си има другар. Само да не наблягат много на водката“, пошегува се Паро.

„Ако дойде добра оферта за някой от футболистите трябва да преценят от ръководството и треньорският щаб дали да го продават или не. Много ще е важно дали ще има достоен заместник на дадена позиция или не. Не може да продаваш просто ей така. Едно време и Христо Стоичков го продадоха, но тогава бяха и други времената. Трябва да се прави анализ на всички неща и тогава да се решава, но това решение зависи от клуба. Решаваща роля според мен трябва да имат собственикът и треньора“, завърши легендата на ЦСКА.