0

Ц СКА победи Славия с 1:0 в осминафинален сблъсък за Купата на България, игран на стадион "Александър Шаламанов". Попадението бе дело на Матиас Фаетон в 27-а минута.

И двата отбора имаха много положения, като "белите" на два пъти нацелиха гредата, а "червените" също бяха отказани в една ситуация от напречния стълб. Вратарят на ЦСКА Густаво Бусато пък получи контузия в края на мача и бе принудително заменен.

С тази победа ЦСКА си осигури място на четвъртфиналната фаза на Купата на България, където вече са Арда, Спартак Варна и Пирин Благоевград.

След близо четвърт час игра Сейни Сенянг сгреши и топката достигна до Галин Иванов. Капитанът на Славия подаде за Мартин Сораков, който излезе сам срещу Густаво Бусато, но вратарят на "червените" спаси удара му. 

В 25-ата минута Джонатан Линдсет стреля опасно покрай вратата, пазена от Светослав Вуцов.

Две минути по-късно Тобиас Хайнц пусна за Матиас Фаетон, който откри резултата в двубоя на стадион "Александър Шаламанов". Секунди след това публиката на "белите" започна да хвърля различни предмети към резервната скамейка на ЦСКА и играта беше спряна за близо 5 минути. Наложи се ветеранът Георги Петков и старши треньорът на домакините Златомир Загорчич да успокоят агитката на Славия. 

В 37-ата минута далечен удар на Майкъл Естрада срещна гредата зад Вуцов. В ответната атака опасен шут на Галин Иванов беше спасен от Бусато. 

В допълнителното време на първата част удар с глава на Ерол Дост след статично положение премина съвсем близо до вратата на "червените".

ЦСКА отстрани Славия от турнира за Купата на България
Славия ЦСКА Славия ЦСКА Славия ЦСКА
18

След почивката домакините организираха сериозен натиск в опит да изравнят. В 47-ата минута Галин Иванов подаде за Сораков, който стреля от движение, но Бусато отново се намеси решително.  

В 59-ата минута нов удар с глава на Дост се отби в гредата на вратата на ЦСКА.  

Точно 20 минути преди изтичане на редовното време удар на Дюкенс Назон излезе в аут. Последваха минути на поделено надмощие, а в 86-ата минута Густаво Бусато напусна принудително игра и беше заменен от Димитър Евтимов.

В допълнителното време шут на младия Кристиян Стоянов срещна гредата зад Евтимов. 

По-рано през кампанията двата отбора на два пъти направиха равенства 1:1 в първенството.