0

К расимир Петров е новият старши треньор на Пирин. Той ще работи в тандем заедно с  Васил Петров. В последните дни се говореше, че треньор на тима ще стане Петър Златинов, а феновете излязоха с декларация против негово назначение. Красимир Петров беше треньор на ЦСКА 1948, а освен това е работил и като помощник в Локомотив Пловдив. 

Спортният директор на Пирин Светослав Дяков обясни как се е стигнало до избора на Петров. 

“Красимир Петров е точно този тип треньор, който търсихме. Идеално се вписва в критериите. Обръщението, което имаха феновете, няма нищо общо с това, че сме преговаряли с няколко души. Мерихме пет пъти преди да режем. Смятам, че се спряхме на човек, който заслужава да получи този шанс. Поставили сме му цели. Те са много прости: Пирин да играе добър футбол, да се залага на български футболисти, да се даде шанс на млади момчета, нашата школа да им подаде ръка, за да изградим футболисти. За съжаление в последния ден се получи напрежение, не знам от кого, но тук сме се събрали много честни и коректни хора. Всичко, което говорим, е на масата. Всичко друго са спекулации и не трябва да се приемат за верни. Доста помия се изля, а в почти всичко от това няма нищо вярно“, каза Дяков.

Той обясни и защо Петър Михтарски вече не е в клуба. Легендата е бил първи избор за треньор.

„Имаше договор до 30 юни и му изтече. Ръководството да се забави толкова много с назначаване на старши треньор, една от основните причини беше Петър Михтарски. Той беше първият човек, на който му бе предложено да поеме отбора. Много го уважавам и трябва да се казва истината. Неколкократно му предлагахме. Не се съгласи. Подходихме по друг начин - след това имаше период, в който разговаря с ръководството. Не можа да постигне съгласие по финансовата част и клубът беше принуден да търси други решения. Той е легенда на Пирин, никой не го е гонил от клуба. Напротив - на него му беше предложено всичко, което можеше да се предложи. Решението да не продължи е по-скоро негово. Знам, че този въпрос е наболял. Много хора държахме Михтарски да остане, защото той е легенда на този отбор”, каза Дяков.