0

П ирин (Благоевград) се наложи с 2:1 над Локомотив (София) в мач от 20-ия кръг на Първа лига. Двата тима стояха равностойно на терена, но повечето положения бяха на страната на домакините от Благоевград. 
И двата гола за благоевградчани бяха от корнери, като първо Христофор Хубчев даде ранен аванс на “орлетата” още в 7-ата минута, а през втората част Петър Занев (65) покачи до 2:0. 

Секунди по-късно Станислав Костов остана сам срещу Любенов, премина покрай него, но на празна врата нацели страничния стълб. В последствие бе вдигнат флаг за засада.

В 70-ата минута Октавио с фантастично изпълнение от около 25 метра върна столичани в мача, но за повече те нямаха сили. Така гостите си тръгнаха за София с празни ръце от стадион "Христо Ботев”, а с тази победа Пирин събира в актива си 19 точки. Двата съперника днес се изравниха и с Ботев (Враца), който също има 19 т. “Орлетата“ се намират на 11-ото място, а столичните “железничари” са 12-ти, като и двата отбора са на 3 точки от десетия ЦСКА 1948 и Арда, които са тимовете над опасната зона.