0

П ирин Благоевград ще играе и през следващия сезон в Първа лига. Това стана факт, след като „орлетата“ победиха с 1:0 като гост Ботев във Враца. Така те събраха 33 точки и са недостижими за преследвачите. Герой отново бе Станислав Манолев, който вкара истински шедьовър, втори за него на този стадион през пролетта.
Срещата бе дебют за новия треньор на домакините Дженаро Йецо и започна добре за врачани. Още в 3-ата минута Красимир Тодоров стреля отлично с левия крак, но вратарят на „орлетата“ Янко Георгиев блесна с виртуозно спасяване.
Постепенно обаче по-класният тим на Пирин взе инициативата и логичното се случи в 20-ата минута. Тогава Станислав Костов получи дълъг извеждащ пас и върна назад към Станислав Манолев. С невероятен удар бившият национал не остави шансове на Христо Георгиев – 1:0 за благоеваградчани. Само преди месец и половина Манолев отбеляза сходен гол над Ботев – при успеха с 3:0 във Враца на 20 март.

В 55-ата минута Пирин Бл беше много близо до второ попадение. След центриране от ъглов удар друг от ветераните в състава на Радослав Митревски – Николай Бодуров, се извиси и с глава стреля, но топката мина на сантиметри от вратата на Христо Георгиев.
Секунди по-късно домакините поискаха дузпа, след като Браян Переа падна на тревата при единоборство във въздуха с Николай Бодуров. Съдията Никола Попов обаче даде знак играта да продължи, а решението му беше подкрепено и от ВАР.
В 72-ата минута напрежението на стадион „Христо Ботев“ за малко да ескалира. Красимир Тодоров поиска нарушение след контакт със Светослав Дяков. Това вбеси опитния футболист, който му потърси сметка. След това Браян Переа събори Дяков на земята и на терена настана масово меле. То бе потушено с жълти картони на Светослав Дяков, Чавдар Ивайлов, Браян Переа и Красимир Тодоров.
В 82-ата минута Станислав Манолев се опита отново да вкара с красив далечен удар, но този път не уцели вратата. Последва добър пробив на младия Иван Тасев, но той бе спрян от стража на врачани Христо Георгиев 
Пет минути преди края Юлиан Ненов провери дали Янко Георгиев внимава с изстрел извън наказателното поле, но опитният страж се справи. След това Браян Переа качи топката на волето на Виктор Василев, който обаче не стреля особено добре. Това бе и последното интересно положение за врачани, които ще трябва да се борят със зъби и нокти за оцеляването си до края на сезона.