0

Б отев (Пловдив) подписа с 23-годишния вратар Ханс Кристиан Бернат. Датчанинът пристига от Оденсе, а до момента се е подвизавал само в родината си, съобщи официалният сайт на „жълто-черните”.

Кариерата на Бернат започва в младежката формация на Несби, след което преминава и през Нордселанд.

193-сантиметровият здравеняк дебютира за първия тим на Оденсе в датския елит през август 2020 година, след което изиграва 55 мача за отбора. Бернат има участия и за всички юношески формации на Дания.

„Изключително сме щастливи да приветстваме Ханс Кристиан Бернат в Ботев (Пловдив). Той е млад вратар с безценен опит в първенството на Дания и младежките гарнитури на родината си. Разполага със страхотна физика, добри качества и огромен потенциал, който нямаме търпение да развием допълнително“, сподели спортният директор на Ботев Артур Платек.

„Ханс е мотивиран, готов за работа и се присъединява към отбора със страхотна енергия. Знаем, че той може да направи следващата стъпка в кариерата си в Ботев. Познаваме качествата му и сме уверени, че заедно можем да му помогнем да подобри допълнително играта си, за да премине и на следващото ниво. Нямаме търпение да помогне за бъдещите успехи на нашия клуб“, добави Платек.

Това е трети летен трансфер на Ботев (Пловдив) след привличането на черногореца Алекса Мараш и словенеца Ален Корошец.