0

Л окомотив Пловдив победи Септември с 2:1 като домакин в първия мач от 25-ия кръг на футболната Първа лига. Матеус да Силва откри за „смърфовете“ в края на първата част, а малко след подновяването на играта Джовани удвои. В края на срещата Валентин Йосков намали изоставането на гостите от София след грешка на Динко Хоркаш и по този начин оформи крайния резултат. 

С успеха „черно-белите“ събраха актив от 43 точки и временно изпревариха с 2 точки Левски на четвъртото място в класирането, като „сините“ са с мач по-малко. Те утре играят с Локо София.

Септември регистрира 13-о поражение от началото на сезона и продължава да заема 12-а позиция в подреждането с 22 точки в актива си.

Още в 3-ата минута Локомотив получи отличен шанс да открие резултата. Защитата на гостите не се справи с изчистването на топката след центриране отдясно и Бабакар Дион имаше възможност да реализира от близка дистанция, но се засуети и не успя да преодолее Димитър Шейтанов.

В 20-ата минута вратарят на гостите отново трябваше да се намесва след мощен удар на Петър Витанов от около 15 метра. 

Три минути преди края на редовното време на първата част Локомотив поведе в резултата. Мартин Ачков изпусна Матеус да Силва след дълго подаване от Джовани, десният краен бранител на „черно-белите“ овладя на границата на наказателното поле и не остави шансове на Шейтанов с удар в долния ляв ъгъл, за да реализира дебютното си попадение с екипа на „смърфовете“. Така играчите на Александър Томаш се оттеглиха на почивка с гол аванс, пише БТА.

Тринадесет минути след подновяването на играта Локомотив удвои своята преднина. Домакините организираха бърза контраатака, започната от Джовани, който пробяга почти целия терен, направи двойно подаване с Димитър Илиев и сам преодоля технично Димитър Шейтанов за 2:0.

В 64-ата Септември имаше отлична възможност да намали изоставането си, след като при центриране от пряк свободен удар Динко Хоркаш излезе и боксира, но топката срещна главата на Милош Петрович и падна на крака на Константин Чешмеджиев, който от няколко метра не успя да уцели празната врата. 

Десет минути след това Атанас Кабов реализира в мрежата на домакините, но попадението на бившия играч на Левски бе отменено заради засада. 

В 81-ата минута все пак Септември намали изоставането си. Динко Хоркаш и Тодор Павлов не се разбраха кой да изчисти топката пред наказателното поле на Локомотив и се сблъскаха, а влезлият като резерва Валетнин Йосков се възползва от грешката и вкара в опразнената врата.

В добавеното време на мача Георги Каракашев можеше да реализира трето попадение за "смърфовете", но от няколко метра не успя да преодолее Шейтанов и така срещата завърши при резултат 2:1, съобщи БТА.