0

Ф утболистите на Левски получиха по една от дължимите им заплати вчера, съобщи Gong.bg, позовавайки се на свой източник от клуба.

Играчите са получили уверения, че в първите дни на януари ще им бъде преведено и последното дължимо месечно възнаграждение.

Единственото условие на Станимир Стоилов, за да се завърне в Левски, бе да се плаща редовно на играчи и персонал. На „Герена” успяха да изчистят почти всичко дължимо до края на 2021 година.

Според „Мач Телеграф“ ръководството на Левски е заложило във финансова фирма за бързи кредити очаквания през март 2022 г. транш от 400 000 долара от трансфера на Найджъл Робърта в ДС Юнайтед

Той трябва да бъде преведен в клуба в средата на март 2022 г., но Левски се нуждаеше спешно от пари, за да плати част от забавените заплати на футболистите и служителите през декември, за да имат пари по коледните празници.

Затова ръководството е заложило бъдещия транш за Робърта в компания за бързи кредити, като е получило оттам около 400 000 долара за разноските около празниците.