0

Н ападателят на Левски Ивелин Попов със сигурност ще пропусне следващите два мача на тима, включително и утрешното дерби с ЦСКА 1948. Защитникът Хосе Кордоба обаче най-вероятно ще бъде на разположение, съобщи наставникът на „сините“ Станимир Стоилов.

Мачът между двата тима е в събота от 17:30 часа на „Герена“.

"Ивелин при всички положения няма да играе срещу ЦСКА 1948 и Черно море. Няма да отсъства за дълъг период, но още един централен нападател излиза. Не можем обаче да се оплакваме, трябва да заместим отсъстващите. Кордоба днес ще тренира и ако няма проблеми, ще вземе участие в мача", каза Стоилов.

Според него Левски е длъжен да търси реванш от ЦСКА 1948 и да победи съперника си, за да докаже, че е претендент за нещо повече от участие в евротурнирите.

"Не очаквам голяма разлика от първия мач. Очаквам тя да бъде в резултата. В първия двубой загубихме, въпреки че играхме с десет човека цяло второ полувреме. Надявам се утре да играем на добро ниво, с нашия стил и да победим", каза още Мъри.

"ЦСКА 1948 израсна много тази година, победи нас и направи равен с хегемона Лудогорец. Играят добър футбол и най-малкото подценяване ще бъде фатално. Всички отбори в челото имат шансове, но въпросът е да имат и постоянство в резултатите. При нас в момента няма. Затова мачът утре е важен - за да видим дали сме претенденти за титлата, или за евротурнирите.

Надявам се футболистите ни да искат реванш. Всичко друго ще бъде несериозно. След като сме загубили от тях, трябва да потърсим реванш още утре", завърши Стоилов.

Старши треньорът на ЦСКА 1948 Любослав Пенев очаква динамичен мач и приятен за публиката футбол в предстоящото гостуване на Левски. 

"Искам да играем добре и като домакини, и като гости. Утре излизаме срещу сериозен съперник като Левски, който е претендент за титлата. Отиваме с настроение и с желание да постигнем това, което искаме,“, коментира Пенев.
„Очаквам много добър мач с приятен футбол, висока динамика и единоборства. И двата отбора искат да имат инициативата по време на мача и затова ще бъде интересно.

Обичам такъв тип мачове, дербита, с много публика. Това ще бъде още едно изпитание за нашия отбор," коментира Пенев на брифинг преди срещата.

"Давам висока оценка за първия полусезон, но вярвам, че футболистите могат да играят още по-добре. Лудогорец се отличава с много висок бюджет за нашите стандарти, но всичко е възможно, има още много мачове. Не отписвам нито една титла", каза още Любослав Пенев.