0

Н овото попълнение на Ботев (Пловдив) Ивелин Попов заяви, че знае какво означава клубът за феновете и разкри, че е взел решението на напусне Левски още преди няколко месеца. 

Попето бе официално представен днес на пресконференция на стадион „Христо Ботев“. 
„Много се радвам днес да съм тук. Първите ми впечатления са много силни и позитивни и мисля, че е въпрос на време отборът да започне да побеждава и да радва своите фенове“, започна Попов.

„Чувството е много приятно, с много от момчетата се познавам, през годините сме играли заедно. 

Атмосферата ми е позната и знам много добре какво значи Ботев и в какъв клуб идвам. По-добре е да отидеш там, където знаеш нещата. Организационно е трудно, когато идваш в нов клуб и нов град, но срещнах страхотна помощ“, обясни бившият футболист на Левски.

Той натърти на изричното си желание да играе за Ботев и отказа да разкрие дали е имал други оферти за трансфер.

„Когато съм играл в чужбина и в националния отбор съм делял една стая с Тодор Неделев. Винаги сме си говорили, че искаме заедно да играем в Ботев. 

Други оферти не е коректно да се коментират. 

Искам да подчертая, че финансовият въпрос никога не е стоял на първо място. Може да попитате и директора, каквото сме казали, сме си стиснали ръцете. 

Идвам в клуб с традиции, с много голяма фенска маса, перфектен стадион и хубава база. Знам какво значи Ботев за своите привърженици и искам да помогна да видя усмивките на тези хора по трибуните“, коментира новото попълнение на „канарчетата“.

Ивелин Попов ще играе с номер 10 в новия си тим, въпреки че от началото на сезона той бе на гърба на Красиан Колев.
„Не съм привърженик, когато някой номер е зает и щях да си избера от свободните номера, но номер 10 ми е даден лично от спортния директор и старши треньора по тяхно настояване. 

Винаги, където съм бил, съм се старал да давам максимума от себе си и да си оставям сърцето и душата за клуба, за който играя“, изтъкна Попето, като увери, че е решението му да напусне Левски е от няколко месеца.

"Много от нещата не ги знаете, не са казани. Решението съм си го взел преди няколко месеца, хората в клуба знаят и усещат. 

Ако те преценят, нека да ви кажат какво съм им казал. Искам само да пожелая успех на Левски и искам да се знае, че решенията в живота са си лично мои и никой няма право да ме съди", коментира бившият капитан на националния отбор.

Попов изрази желание да дебютира за Ботев още в неделя в двубоя на "жълто-черните“ срещу Крумовград от шестия кръг на Първа лига.

"Готов съм и желая да изляза на терена. Приятно изненадан съм как тук се работи професионално, така че е въпрос на време отборът да тръгне. Трябват няколко победи, за да се върне увереността. Понякога в живота и в спорта това се случва и рецепта не може да се намери, само работа и постоянство“, завърши Ивелин Попов. 

Бившият капитан на националния отбор на България е шестото ново попълнение за "канарчетата" през това лято след Йонас Тамм, Фаустас Степонавичус, Константинос Балоянис, Янис Карабельов и Даниел Кайзер.