0

 

Хебър и Локомотив София излизат днес в един от най-важните мачове за сезона. В първи мач от групата на изпадащите, двата тима буквално са изправени до стената. В момента на 14-а позиция се намира Локо Сф с 28 точки, с две по-малко от Хебър. Успех на „железничарите“ ще прати Хебър в зоната на баражите и битката за оцеляване ще стане ожесточена. Загуба на столичани практически ще даде отговор на всички въпросителни. Разликата ще стане пет точки – почти невъзможна за наваксване. Нещо повече, ако Локо Сф загуби, опасността от директно изпадане ще стане съвсем реална. Зад гърба му е Ботев Враца, който сензационно победи Пирин в Благоевград и е само на три точки на 15-а позиция. Мачът в Пазарджик ще е дебют за Красимир Балъков, който пое Локо в опит да го спаси от изпадане. Треньорската рокада дойде след поредица от слаби резултати, чиято жертва стана сръбският специалист Данило Дончич.
За Любо Пенев ситуацията също не изглежда много позитивна. Загуба днес ще направи задачата за оцеляване в елита доста сложна. При това положение мачът от следващия кръг Ботев – Хебър във Враца става практически финал, който ще определи кой от двата тима ще играе бараж и кой ще отиде директно във Втора лига.

Извън състава на Любо Пенев за днешния мач е наказаният Исуф. Повечето проблеми са за Красимир Балъков. Вратарят Гайе е опериран, а Валентин Николов и Кардосо са контузени и все още се възстановяват. Двамата няма да бъдат включени в групата. Надеждите на Балъков са двамата да се върнат в групата за следващия мач с Етър.

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ИНСТАГРАМ

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ТИКТОК

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ В YOUTUBE

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ ВЪВ VBOX