0

О громен скандал е бил потушен вчера в лагера на Локомотив Пловдив, след като част от играчите били готови да откажат да се качат на клубния автобус и да пътуват за София. Днес „смърфовете“ гостуват в Бистрица на ЦСКА 1948, а двубоят е от 19.30 ч.

Причината за недоволството е, че са забавени плащания към футболистите. Най-гневни били чужденците в състава, а напрежението се покачило, след като и вчера те останаха излъгани и не получиха заработеното. Оказва се, че клубът им дължи и сумите, които са залегнали в договорите им за наем на жилищата, пише „Марица“.

Те не искали да чуят нито думите на старши треньора Александър Томаш, както и на част от лидерите, сред които Митко Илиев, Илко Пиргов и Петър Витанов.

В крайна сметка се е наложило един от собствениците на клуба - Христо Крушарски, лично да проведе разговор с играчите и да поеме ангажимент през идната седмица те да получат част от дължимото, което е в прерогативите на колегата му Адам Сотков.

Случилото се е притеснително за феновете на „смърфовете“ с оглед предстоящия мач, тъй като подобна бе ситуацията и преди гостуването на Арда, когато „черно-белите“ загубиха с 0:5.