0

Х ристо Стоичков говори за ЦСКА-София и за парите в днешния футбол в интервю за германското издание T-Online, публикувано в днешния „Мач Телеграф“.

„Тъй като живея в чужбина, не мога да помогна с ежедневните проблеми. Най-голямата ми сила е, че познавам ЦСКА отвътре и отвън. И това, от което клубът се нуждае най-много в момента, е нов стадион“, каза Стоичков. 

На въпрос: „През 1982 г. ЦСКА е полуфиналист в КЕШ (отпада след разменени победи с Байерн М – бел. Ред.), а сега завърши последен в групата си в Лигата на конференциите. Как може големите клубове от Източна Европа да станат отново силни в Шампионската лига“, Стоичков отговори: „Парите промениха много футбола. Клубовете от най-богатите страни имат най-много пари и следователно имат най-добрите отбори. Условията бяха много по-балансирани преди падането на Желязната завеса. Но сега разликата е твърде голяма. От това страдат много велики клубове – не само ЦСКА. Веднага щом играч от източноевропейски клуб има добър сезон, той бива продаден. От финансова гледна точка, разбира се, това е добре за него и клуба. Но за отбора не е добре“.

Според Стоичков ако днес ЦСКА би могъл да задържи за 5 г. в клуба него, Любослав Пенев, Емил Костадинов и Трифон Иванов, „сигурен съм: ние четиримата и бившият ни отбор на ЦСКА бихме могли да победим всеки отбор в света днес!“