0

Н овият старши треньор на Ботев (Пловдив) Душан Керкез изтъкна, че не е магьосник, като за начало поиска от шефовете си спешно подсилване на състава до края на трансферния прозорец.
„Трябва ни подсилване до края на трансферния прозорец“, заяви роденият в Белград 47-годишен спец, който има сръбско и босненско гражданство. 

Той бе официално представен пред медиите, след като по-рано днес проведе първата си тренировка начело на "жълто-черните". 


До него пред журналистите дойде и  спортният директор на "канарчетата" Артур Платек. 
„Искам да благодаря на Антон Зингаревич и Артур Платек, че ми се доверяват. Когато се срещнах с тях, беше лесно за мен да взема решението да дойда в Ботев. Знам за клуба и за първенството. Знам и доста неща за Ботев Пловдив”, увери Керкез.

„Мои бивши играчи в предишните ми отбори, които са били тук, са ми разказвали за клуба, за феновете, за стадиона и за тренировъчната база. Затова за мен бе лесно да дойда тук. 

Не съм човек на обещанията. Не съм магьосник, но знам, че имам добър екип и ви обещавам ви усърдна работа. Ще гледаме мач за мач да постигаме резултати и да подобрим класирането на тима“, заяви Керкез. 

„Трябва да променим психологическото състояние на играчите, които са загубили своята увереност. Те не са единни. 

Трябва ни подсилване до края на трансферния прозорец. Имал съм подобна ситуация в Кипър – с подобен клуб и фенове. 

Искам да накарам привържениците да се гордеят със своя отбор, който да играе с агресия и желание“, пожела си още Душан Керкез. 

Спортният директор на клуба Артур Платек постави за цел пред отбора минимум седмото място в класирането и участие в евротурнирите. 

Платек обясни, че се познава лично с новия наставник и е доволен от неговата работа, като изтъкна неговите човешки и професионални качества. 

„Заедно с новия треньор ще вдигнем Ботев на едно по-високо ниво. 

Получихме много предложения за други треньори, но избрахме най-правилния за нашата философия. За мен той е много добър като човек и като професионалист. Неговите отбори до момента са се представяли доста добре“, обясни Платек.

„Аз и Душан имаме еднаква визия за отбора и се надяваме да се справим успешно. 

Ние се познаваме лично. Важните фактори за мен, че в последните си отбори има доста успехи, но е добър и като човек. 

Нашите цели са да бъдем минимум на седмо място и да се класираме за евротурнирите“, каза още спортният директор на "канарчетата".

В екипа на Душан Керкез влизат още помощник-треньорите Александър Петрович и Рафаел Ферейра, треньорът на вратарите Дилян Илиев и кондиционните треньори Игор Делибашич и Тодор Георгиев.