0

З а всички е очевидно, че българският футбол през последните години върви упорито и устойчиво надолу. Време е Българският футболен съюз да си даде сметка, че той носи отговорност за това. Това заяви премиерът Николай Денков по време на брифинг в Министерския съвет, коментирайки готвения протест от страна футболни запалянковци срещу ръководството на съюза по време на предстоящата среща между националните отбори на България и Унгария. 

Мачът в четвъртък на ст. „Васил Левски“ ще се играе без публика, нашите са последни в групата си.

Голям мач, голяма гюрултия: Жалба чак до Спортния арбитражен съд в Лозана да има публика с Унгария

„Протестите, които се появяват, имат своето основание, защото трябва да се промени нещо. Държавата няма права да се намеси пряко във федерациите. Като гражданин имам право, когато виждам, че една система не върви добре, да поставя въпроса, че трябва да се търси промяна“, посочи Денков, който на 6 септември присъства на Мача на надеждата на Стилиян Петров заедно с около 20 000 зрители. Сред тях, обаче, нямаше представители на футболната ни централа..

Сега, по думите на премиера, има създадена работна група между представители на МВР, столичната дирекция на полицията и футболния съюз, която да работи за безпроблемното протичане на футболната среща, насрочена за 16 ноември, както и съпътстващите я протестни акции. 
„В момента се обсъждат всички необходими мерки, така че да се осигури нормално протичане на мероприятието“, подчерта Денков. 

„Доколкото разбрах няма да има зрители на стадиона, но това не означава, че няма рискове около стадиона. Работа на МВР е да съдейства. 

Утре те ще дадат брифинг за това какви мерки ще бъдат взети, така че ще има информация. Оставям на тях експертно те да обяснят“, каза още министър-председателят. 

Премиерът Николай Денков коментира темата след среща в новоизбрания кмет на София Васил Терзиев. 

ОФИЦИАЛНО: Мачът с Унгария в центъра на София, но без публика. Националният стадион все пак ще приеме евроквалификацията

Източник: БТА