0

П резидентът на БФC Георги Иванов коментира дербито между Левски и ЦСКА, спечелено от "червените" с 2:0, както и неприятните сцени, свързани с феновете по трибуните.

"Имаше голяма битка в мача. И двата отбора влязоха с голямо напрежение, но Левски сбърка и ЦСКА победи", каза Иванов.

По повод проблемите с агитките, той заяви:

"Ние не толерираме това, което се случва, това, което направи агитката на ЦСКА. Не толерираме тези ракети, бомби, защото застрашават здравето на хората. Трябва да разберем, че футболът е една игра и хората, които са дошли на стадиона, трябва да се чувстват спокойни. Не го видяхме днес в този мач, но винаги, когато играят Левски и ЦСКА има високо напрежение."

"От моя страна ще има желание за действие, но трябва да седнем с МВР и да видим как ще противодействаме на това, което се случва в публиката. Смятам, че трябва да се вземат наистина мерки, защото скоро време, ако така продължаваме и не обръщаме внимание, ще има смъртен случай и ще бъде късно", категоричен бе Георги Иванов.

"Не съм привърженик да няма гостуваща агитки, защото видяхте колко хора дойдоха да гледат дербито. Не е правилно да я няма едната агитка, но трябва да има по-сериозни наказания за тези хулигани, които правят така, че да застрашават здравето на хората", каза още Иванов, а по повод скандиранията по време на мача, той отговори: "Аз тези реплики ги слушам от 30 години."