0

К онтролната среща на ЦСКА с Хартберг, предвидена за днес, няма да се играе заради падналия сняг в Турция. По програма "червените" трябваше да излязат в 14.00 часа срещу австрийския отбор, но лошите метеорологични условия в района на Белек не позволяват контролните мачове там да се проведат. Най-вероятно "червените" ще излязат срещу Хартберг утре.

Това означава, че Славия и Берое също ще почиват днес заради лошото време. "Белите" трябваше да играят с чешкия Теплице, а съперник на тима от Стара Загора беше руският Оренбург. Засега двубоят на Локомотив (София) с Дукаджини не е отменен, тъй като той ще се играе в посока Алания, където за момента вали силен дъжд.

Футболистите на пловдивския Марица пък бедстват на пътя до Истанбул от понеделник следобед. Те изкараха цялата нощ в автобуса си и не могат да продължат по пътя си към Анталия.

Тази сутрин снегът в Белек спря, но организаторите са преценили, че е по-добре мачове днес да не се състоят, тъй като терените ще се разкалят.

ЦСКА вече изигра една контрола в Алания, "червените" срещнаха полския Стал Миелец, където се подвизава бившият капитан на тима Божидар Чорбаджийски. Двата тима завършиха при резултат 1:1.
Левски, който също е на подготовка в Турция, има почивен ден, но сигурно няма да може да ползва терена за тренировка на контузените. Лудогорец, Хебър (Пазарджик) и Арда също се готвят в този район и може да имат проблеми със заниманията си, защото терените няма да бъдат почистени.