0

Ф утболен клуб Пирин (Гоце Делчев) издигна кандидатурата на Димитър Бербатов за президент на българската футболна централа на предстоящия на 15 март конгрес.

Решението е взето от Управителния съвет на клуба на заседание, а протоколът и документите са внесени в сряда в деловодството на централата.

Освен Димитър Бербатов, като кандидати за овакантения от Б. Михайлов през декември пост вече се заявиха актуалният изпълняващ длъжността Михаил Касабов, издигнат от Славия, техническият директор Георги Иванов - предложен от Добруджа, Манол Иванов. 

Намерение да участва в изборите имат също така президентът на Локомотив (Пловдив) Христо Крушарски, както и бившият защитник на Левски и на националния отбор на България Илиан Стоянов-Коловати.

Пирин (Гоце Делчев) е на първо място в областната група "Места" на Благоевградска област и се бори за завръщане в Трета лига в края на сезона. Клубът е известен със създаването на много значими фигури в историята на българския футбол като Димитър Макриев, Димчо Беляков, Петър Занев, Саид Ибраимов, Георги Пашов, братята Илко и Димитър Пиргови, както и днешния национален вратар на България Даниел Наумов.

Cтановището на клуба от Гоце Делчев е подписано от председателя на Управата Андон Смилянов в съответствие с клубния Устав, а също така Смилянов има право да упълномощи трето лице да внесе документите.

Източник: БТА