0

Капитанът на Ботев (Пловдив) Ивелин Попов бе избран за играч на мача срещу Арда, след като даде двете асистенции за успеха.

"Да ви кажа честно, съм щастлив от второто полувреме. Защото първото полувреме, както каза и треньорът, бяхме още в хотела на почивката, не бяхме на терена“, коментира Попето.

„Второто полувреме вкарахме хубави голове, направихме бързи комбинации, това е стилът на Ботев. Но едно полувреме е малко да играем. Днес успяхме, но някой ден това ще ни коства точките", каза бившият национал.

"Нормално е на полувремето треньорът и по-опитните играчи да повишим тон в съблекалнята. Хубаво е, че младите играчи ни слушат и имат респект от нас", каза още Попов.

Той си пожела Ботев да завърши есенния полусезон по най-добрия начин в оставащите срещи за първенство и Купата на България. 

Треньорът на Ботев (Пловдив) Душан Керкез също призна за проспаното първо полувреме.

„Първото и второто полувреме на мача бяха напълно различни. През първата част не се справихме добре, а Арда контролираше мача. Те са добър отбор, но не ни изненадаха с нищо. След почивката променихме много неща - мисленето, енергия. Всичко това, за да спечелим мача", анализира Керкез.

"Мисля, че имахме само една грешка в защита, при която Боруков можеше да вкара. Иначе се представихме добре. 

За да вкарваме голове напред, трябва и защитниците ни да са се представили добре и затова поздравявам всички", каза още специалистът.

Колегата му от Арда Александър Тунчев се опита да намери причините за поредната загуба на тима му, този път срещу Ботев (Пловдив).

"Загубихме, защото не успяхме да вкараме. През първото полувреме диктувахме играта и имахме три или четири чисти ситуации, които не реализирахме. През втората част може би направихме две грешки, от които се възползва Ботев. За мен е незаслужена загубата, но го има и това във футбола", съжали той.

"Не можем да вкараме, а проявяваме и тази наша стара слабост да ни вкарват при първото положение пред вратата ни. След това Умар Сако пропусна да изравни от малкото наказателно поле, можеше да се върнем в мача. Вторият им гол затвори срещата", каза още Тунчев.

"Има и умора, ние играем през три дни. Говорим и с футболистите, но не виждам какво трябва да стане, за да излязат сами срещу вратаря и да вкарат. Няма да подценим Литекс за Купата на България. Има време до паузата, ще се опитаме да подобрим представянето си", завърши Александър Тунчев.

Източник: БТА