0

З ащо Пипа Авила, който дебютира за Лудогорец в Европа в Белгия, би първата дузпа срещу Андерлехт? Този въпрос си задават всички, гледали мача срещу белгийския гранд. Първо, че испанецът не се включи особено добре, сменяйки контузения Аслак фон Витри. И второ - защото той на 2 или 3 пъти падаше на земята и искаше медицинска помощ. А това подсказваше, че юношата на Еспаьол не е в оптимална форма. Един преглед на битите дузпи от Пипа Авила този сезон, показва, че преди драмата в Белгия, той е със 100% актив – две изпълнени и две вкарани. Те са с екипа на Олимпиакос. Първата е срещу Слован Братислава от 3-ия квалификационен кръг на Лига Европа. Испанецът стреля четвърти за гръцкия гранд и бележи. Той отново бие вдясно на вратаря на словаците Чован, който докосва топката, но не успява да предотврати гол. В крайна сметка следващата дузпа, бита от играч на Слован, е пропусната, ветеранът Валбуена бележи петата и Олимпиакос продължава напред. В следващата фаза Олимпиакос отново стига до дузпи.

Този път срещу шампиона на Кипър Аполон Лимасол. Пипа бие третата дузпа, като тя отново е запратена долу вдясно. Стражът на кипърците Йованович хваща ъгъла, но не и топката. В последствие всички останали изпълнители пропускат – и двамата за Аполон, и единият за Олимпиакос, и гръцкият гранд влиза в групите на Лига Европа. Така, че сякаш е логично именно Пипа Авила да бъде първата дузпа за Лудогорец. Все пак последно от този състав на родния шампион именно той е вкарвал от бялата точка, след като в отбора не са Кирил Десподов, който бе изваден от игра, както и Оливие Вердон, който е наказан.

Но както видяхме добре, треньорът на вратарите на Андерлехт, явно добре знаеше къде Пипа е бил предишните две дузпи и бе подготвил за това младия страж Фербруген, който спаси удара на испанеца и даде психологическа преднина на белгийците.

Още разработки четете в днешния брой на Мач Телеграф