0

Е кзотичен футболист, дошъл чак от Ню Йорк, е на проби в Лудогорец II, съобщиха от „орлите“. Става въпрос за Филипас Кирицис, който е с баща грък и майка полякиня. Семейството му живее в САЩ. Според визитката му Кирицис е креативен и техничен разиграващ халф, който се чувства най-добре зад нападателя. 

Той е роден на 11 юни 2003 година. Започнал е да тренира футбол в  Soccer at its best academy NYC през 2015 г. През периода 2016 – 2019 г. е част от FK Select, а от 2019 до 2021 г. е в  Manchatan Soccer Club (Ню Йорк), в който се работи с млади таланти и има над 80 отбора и 1500 играчи на възраст до 23 години. В крайна сметка Кирицис е преценил, че ще е по-добре за него да потърси шанса си в Европа.
Той ще участва в подготовката на Лудогорец II и ще бъде наблюдаван в продължение на 20 дни. Ако успее да впечатли през това време старши треньорът Тодор Живондов, ще бъде привлечен, а ако не – свободен да си търси друг отбор.

В същото време Лудогорец II ще заложи на шест контролни срещи през подготовката си за пролетния полусезон във Втора лига. Това обяви старши треньорът Тодор Живондов. Като най-престижна се очертава първата, която ще се играе на 22 януари. Съперникът е елитният Черно море (Варна).
На 27 януари талантите на „орлите“ срещат Янтра (Габрово), а на 30 януари – Добруджа (Добрич). На 5 февруари дубълът на Шампионите се изправя срещу Локомотив (Горна Оряховица), на 9 февруари – срещу Етър (Велико Търново II) и на 13 февруари -срещу Лудогорец III. Кой от тимовете ще е домакин и кой – гост, ще се преценява според метеорологичната обстановка.

Треньорският щаб и ръководството на Академията на Лудогорец все още не са взели окончателно решение дали тимът ще ходи на подготвителен лагер или е по-добре да остане да се готви в Разград, където терените са по-добри. Ако бъде взето решение за лагер, програмата за контролните срещи ще претърпи промени.