0

Ц СКА-София тръгна с класическа победа с 3:0 над Арда на старта на първенството при официалния дебют за новия треньор на тима Саша Илич. Хеттрик за "червените" вкара бразилецът Маурисио Гарсес. Успехът бе много улеснен от червения картон на Милен Желев от тима от Кърджали, който бе показан още преди да изтече половин час игра.

Сектор Г остана празен заради бойкота на агитката на "червените". В Сектор А дойде Димитър Бербатов, който, след като снощи изгледа успеха с 1:0 на ЦСКА 1948 над Левски в Бистрица, а днес - победата на Черно море над Локо София в кв. Надежда, проследи трети мач в столицата за 2 дни.

Първата опасна атака бе за Арда, като Светослав Ковачев надигра новото попълнение на "червените" Брадли Де Нойер отдясно и центрира, но Иван Турицов изчисти с глава. 

В десетата минута Иван Коконов не се възползва по най-добрия начин от грешка на младия защитник на домакините Християн Петров.

В 29-ата минута Милен Желев от Арда направи необяснима грешка, след като игра умишлено с ръка, при положение, че вече имаше жълт картон, и бе изгонен от терена от съдията Радослав Гидженов.

След като гостите останаха с човек по-малко на терена, ЦСКА-София натисна хаотично, което доведе до няколко разбърквания, хванат удар на Тибо Вион и пропуски на Калоян Кръстев. 

Така дойде първата минута от добавеното време, когато Тибо Вион центира от корнер, а непокритият Гарсес от упор откри резултата с глава.

Вторият гол на бразилеца падна в 52-ата мин. - отово след корнер, и отново с глава, като този път центрира Станислав Шопов. 

В 56-ата Гарсес оформи своя хеттрик, като с удар край вратаря наказа последователни грешки на Милен Стоев и Деян Лозев.