0

Ц СКА 1948 и Берое завършиха 2:2 в мач от плейофната фаза в Първа лига. Повече от 20 минути гостите от Стара Загора играха с 10 души заради червен картон на Тунгара.

Равенството запази седмото място за беройци и точката преднина пред преследвачите ЦСКА 1948 и Локомотив Пловдив.

Александър Колев изведе домакините напред с гол от дузпа в 44-ата минута. В началото на втората част в рамките само на две минути двата отбора си размениха по едно попадение. Симеон Мечев (55) изравни с фамозен удар от дистанция, а Ивайло Чочев (57) върна аванса на "червените". В 90-ата минута обаче Берое изравни отново с попадение на Алиун Фал. 

Наставникът на ЦСКА 1948 Николай Киров не остана доволен от нерешителността на неговите играчи в последните минути на мача. 

„Подадохме се на пресата на противника. Нямаме право на това, особено когато сме с човек повече. Чрез преса те ни отнеха топката, докато сме с човек повече. Това се обърка“, започна Киров.

„Разигравахме само в крайната защита и това издърпа противника напред. Така се стигна и до техния втори гол. Трябваше да отиграем по-бързо топката. В тази група всяка грешка се наказва и до последния кръг ще има интрига. Добре отреагирахме на техния гол, но трябва да вземам решенията по-бързо в последните моменти“, завърши той.