0

Ц СКА 1948 започна с летящ старт пролетния дял от първенството на Първа лига с победа 4:0 над Ботев във Враца.

По два гола за червените отбелязаха Георги Русев и Александър Колев, като за последния, който е юноша на Левски, това бяха дебютни попадения с червения екип в официален мач. Още два чисти гола спаси по чудо при шутове от упор след почивката вратарят на домакините Краси Костов – на Шопов и на Топузов.

Ботев се отчете само с греда на Мартин Николов.

За повторен дебют като цесекар на вратата на червените застана националът Иван Караджов, привлечен през зимата от Арда.

В следващия кръг идната събота ЦСКА 1948 чака Левски на най-високото игрище в Първа лига – в Бистрица на над 900 м от морското равнище.

ЦСКА 1948 отнесе Ботев във Враца с 4:0
Ботев Враца ЦСКА 1948 Ботев Враца ЦСКА 1948 Ботев Враца ЦСКА 1948
17

Резултатът във Враца бе открит, когато в 20-ата мин. Шопов проби отдясно, пусна към Георги Русев и №І0 откри за гостите.

След 4 мин. Александър Александров насочи напред високо с глава топката, вратарят на Ботев Красимир Костов се респектира от снажния Алекс Колев, изби топката в него и за тарана остана само да я вкара спокойно на празна врата: 2:0 за ЦСКА.

В 38-ата минута Колев с левия крак асистира на Русев с перфектно продължена успоредно на голлинията топка след пас на Чочев за 0:3.

В началото на второто полувреме Мартин Николов след добро двойно с Юлиан Ненов шутира, но топката се отби в страничната греда зад Иван Караджов

В 58-ата минута Алекс Колев за пореден път се пребори за топката, след което с мощна тупалка препарира Костов за втория си гол и за крайното 4:0 за ЦСКА.

Вратарят на Ботев спаси домакините от още по-унизителен разгром пред своя публика с две блестящи реакции при удари отблизо на Шопов и Топузов.

С 22 точки от 20 мача ЦСКА 1948 има колкото деветия в Първа лига Арда, докато Ботев Враца е 12-ти с 19 точки, колкото има и Локо София, който е с мач по-малко.

Кръгът продължава с утрешните мачове Царско село - Берое, Черно море - Лудогорец и Славия - ЦСКА-София, в понеделник е Пирин - Локомотив София.

Старши треньорът на ЦСКА 1948 Николай Киров изрази задоволството си от играта и победата с 4:0. Той похвали своите и обяви, че е доволен от селекцията, която му осигурява по двама играчи на пост. Александър Колев, който се върна от полското първенство в България, вкара два гола и подаде за още един. "Винаги, когато имаш атакуващи футболисти, имаш и по-голяма вариативност. И като схема на игра, и като изпълнение. Хубавото е, че привлякохме двама централни нападатели, за да има и конкуренция, и разнообразие. Това беше и целта – да имаме по двама на пост, за да има конкуренция. Винаги е добре, когато побеждаваш, още по-добре е когато убедително. Да, радваме се, но предстоят още по-сериозни битки", започна Киров пред камерата на "Diema Sport.

Попитан защо е избрал Иван Караджов да застане на вратата, а не Даниел Наумов, треньорът на червените от София отговори: "Всеки играч се избира дали да играе от началото или да влезе спрямо спецификата на мача и спрямо представянето им до момента. 

Реян Даскалов мисля, че се справи прилично като централен защитник. Той има мачове на тази позиция, а на нас ни се наложи да търсим варианти".
Доде Ндонгала пък стана първият чужденец в историята на ЦСКА 1948. Но Киров не го прие като исторически факт. "Аз не разглеждам нещата така. Дали и в бъдеще ще има привлечени, въпросът е да са от полза за отбора и да радват публиката".