0

С трансфера на Матиас Тисера, който ще бъде обявен съвсем скоро, Лудогорец отново запълни квотите за чужденци извън ЕС, пише днес в. „Мач Телеграф“. 

Както е известно, БФС позволява да бъдат картотекирани петима футболисти извън еврообщността, като и петимата могат да бъдат по едно и също време на терена в мач от Първа лига. В Разград останалите квоти са заети от Бърнард Текпетей, Мануел Шоу, Алекс Сантана и Жуниор Брандао, който се завърна след пореден наем. Бразилският нападател получи втори шанс от Анте Шимунджа, игра в контролите и дори вкара гол в контролата с Висла Плоцк. Ако до края на трансферния прозорец у нас, който затваря на 20 февруари, „орлите“ привлекат играч извън ЕС, то един от гореизброените петима, навярно Брандао, ще трябва да бъде пратен в друг клуб – или под наем, или продаден.

След осъществените трансфери в Лудогорец се освободиха две квоти – Мавис Чибота отиде в Макаби Хайфа за 1 млн. долара, а Стефан Баджи премина в Еюпспор. Техните места ще бъдат заети от Брандао, а и от Тисера. Аржентинските медии вече написаха, че нападателят е в България от няколко дни, където очаква всичко около преминаването му от Платенсе в Лудогорец да бъде финализирано. Заедно с него у нас е и съпругата му.