0

Ш ампионско хоро извиха на терена на „Хювефарма Арена“ в Разград десетки привърженици на Лудогорец след като любимците им получиха своята 11-ата титла. Отборът на Анте Шимунджа победи с 1:0 Черно море. После играчите направиха почетна обиколка, качиха се на главната трибуна и получиха своите медали и купата.

Последваха снимки, селфита, преди Кирил Десподов, Играч №1 на България за 2021 г., пръв да отвори шампанското, за да изкъпе съотборниците си.

В празненствата се включиха роднини и близки на играчите, както и ръководството. 

Шампионите празнуват с хоро, селфита и шампанско титлата си (ГАЛЕРИЯ)
Лудогорец титла шампиони Лудогорец титла шампиони Лудогорец титла шампиони
23

За словенския треньор на Лудогорец Анте Шимунджа това бе първа титла в България.


"Страхотно е да станем шампиони. Щастлив съм от това, което постигнахме. Футболът е много важна част от живота на хората в града и съм доволен, че ги зарадвахме. Имаме нашите цели за следващия сезон, но не трябва да пресилваме нищо, нито да бързаме", каза Шимунджа.
"Трябва да действаме крачка по крачка. Валдас Дамбраускас свърши добра работа като наставник на Лудогорец, но понякога се случват странни неща във футбола. Когато го замених, просто исках да се подобряваме.
За мен бе чест да работя с Вандерсон, който е невероятен футболист и човек. Не мислим за останалите отбори, а само за себе си. Нашата цел е да ставаме все по-добри", завърши треньорът на Лудогорец.


Изпълнителният директор на Лудогорец Ангел Петричев каза, че е много доволен от работата на Анте Шимунджа и спечелената от него титла, но за старши треньора на Лудогорец тепърва предстоят сериозните препятствия в европейски клубни турнири.

"Тази титла не беше извоювана лесно. През зимата беше много трудно. Не мога да отлича нещо специално, защото ние сега окомплектоваме нов отбор. Погледът ни е насочен към европейските турнири. Едно от ключовите неща е да държим отбора мотивиран", заяви Петричев.

"Резултатите говорят сами за себе си за работата на Шимунджа. Сега обаче му предстоят големите изпитания. Искам да благодаря на Валдас Дамбрауска и на Станислав Генчев за работата им начело на тима през сезона. Също така да похваля и екипа на Анте Шимунджа, който е заобиколен от страхотни професионалисти. Няма да има резки промени, ще се подсилим само там, където има нужда", каза още 
Петричев на въпрос каква ще бъде трансферната политика на "орлите" през лятото.