0

Т реньорът на ЦСКА Саша Илич трудно намери думи, с които да изрази мъката си от трагичната смърт на Миодраг Йешич. Бившият треньор на "червените" и Славия загина при автомобилна катастрофа в Сърбия.

Двамата работеха заедно в Партизан през сезон 1999/2000, когато сръбският клуб извади една от най-добрите си генерации. „Потресен съм, голяма трагедия. Беше добър треньор, но преди всички добър човек. Научих много от него“, заяви Илич пред Republika.rs.

Треньорът на ЦСКА и легенда на Партизан говори и пред друга медия в родината си – Telegraf.rs.

„Той е легенда на сръбския футбол, тъй като е защитавал цветовете на Югославия, когато не беше никак лесно да влезеш в отбора заради огромната конкуренция. Беше страхотен човек, почтен и искрен. Самият той имаше голяма мъка в живота си, след като загуби дъщеря си в катастрофа. Дори не мога да си представя как се е борил с тази мъка, а сега съдбата го поведе по същия път, не го пощади. Неотдавна се чухме, уговорихме се да се видим, но излязоха ангажименти и променихме плановете. И сега се случи това, отиде си рано“, не скри мъката си Илич.

Той върна лентата назад, преди малко повече от 20 години, когато Йешич губи първородната си дъщеря Йелена. Тогава тя е само на 19, а той току-що е заминал да работи в Тунис.

„Беше катастрофирала с приятелките си. Отишли в болницата без видими наранявания. Лекарят обаче бил заспал, Йелена е чакала за преглед 5 часа, по това време е получила вътрешен кръвоизлив. Ако докторът беше съвестен, сега тя щеше да е при мен”, разказа години по-късно треньорът.

Мъката по Йелена кара Йешич да вземе съдбоносно решение. Той решава да посегне на живота си, но е спрян от родителите си. От депресията го изважда втората му съпруга Ирена, с която вдигна сватба през 2003 г. в София, докато бе треньор на Славия. През 2004 г. от любовта на двамата се ражда момиченце Тара.