0

У жасна вест долетя от Сърбия. В катастрофа на 64-годишна възраст почина бившият треньор на ЦСКА Миодраг Йешич.

Инцидентът е станал около 11,30 часа българско време на пътя Рума-Ярак в Сърбия, като на мястото на трагедията все още има стъкла, части от колата, в която е пътувал Йешич. 
Той е управлявал Ситроен, който се е забил челно в камион, загубил е контрол над автомобила и той буквално се е врязъл под него.

Йешич е шампион на България с ЦСКА през 2005-а година, а също така два пъти носител на Купата на България – през 2006-а с ЦСКА и през 2008-а с Литекс. Бил е и два пъти носител на Суперкупата на България с Литекс през 2007-а и през 2008-а година. Първият му период в ЦСКА е 2004 – 2006 ЦСКА , а за сезон 2007/2008 е начело на Литекс. През 2013-а година за втори път се завръща на стадион "Българска армия". Първият български клуб, който Йешич води е Славия през 2002 г.

В кариерата си на футболист Йешич играе в три клуба – Партизан, чийто юноша е, а след това в турските Алтай (Измир) и Трабзонспор. Има 8 мача и 2 гола за националния отбор на бивша Югославия.

Треньорската му кариера продължава 25 години, минавайки през три континента – Европа, Азия и Африка. Последната му месторабота е клубът Ал Шула от Саудитска Арабия, но в края на септември е уволнен, тъй като тимът е чак 14-и в местната втора лига.

От ЦСКА излязоха със специално съобщение и изказаха съболезнования на близките и приятелите на Йешич.