0

С НЦ "Сдружение за подкрепа на футбола - Берое" е подало заявление за придобиване на акциите на клуба, с което първата крачка за спасението на футболната гордост на Стара Загора.

Очаква се следващата седмица да бъде приключена процедурата. Целта на сдружението спасяването на Берое и оставането му в Първа лига.

Сдружението беше вписано на 20 януари, акциите в момента се държат от настоящия собственик - държавната ТЕЦ "Марица изток-2".

Новият енергиен министър обяви оттеглянето на държавата от издръжката на клуба, на което Общината, местният бизнес и феновете реагираха бързо.

В списъка с учредителите на СНЦ присъстват 9 имена: адвокат Светослав Миневски - председател на Съвета на директорите на Мини "Марица Изток", Желязко Динев - журналист, Цветан Харизанов - бизнесмен, Евгени Иванов - администратор на ДЮШ на ПФК Берое, Иван Янакиев - от фен фракцията CP 12, представителите на ветераните Кънчо Кашеров и Теньо Минчев, заместник-кметът на Община Стара Загора Красимира Чахова и адвокат Румяна Атанасова.

В Управителния съвет на Сдружението влизат трима души - Светослав Миневски, Теньо Минчев и Красимира Чахова.