0

Ц СКА-София форсира лятната селекция след продажбата на голмайстора Кайседо в Тигрес, като след потвърденото вчера ново попълнение Дюкенс „Патицата“ Назон на мушката са двама норвежки „викинги“, според информация на БТА от източник от клуба в Борисовата градана.

Един от тях е атакуващият норвежки халф Оливер Берг, капитан на шведския Калмар, чийто договор е до 31 декември 2023 г., а пазарната му цена е 1,2 млн. Евро.

Ако ЦСКА-София държи да го има ще трябва да плаща трансферна сума. Интерес към играча през есента на миналата година имаше и Ботев (Пловдив).

Норвежецът е одобрен на вчерашния селекционен съвет на управата на "армейците", на който са разгледани няколко имена за лятна селекция. 

Сред другите обсъждани са офанзивният футболист Дауда Бамба, който е свободен агент, а до април тази година е играл в турския Алтай, бившият младежки национален нападател на Норвегия Торгейр Бьорвен от турския Газиантеп, както и млад хърватски халф. 

"Червените" се надяват да подсилят състава си с поне трима нови играчи в следващите дни, като продължават и започналите в края на юни преговори за привличането под наем на ганайското крило Даниел Овусу от РБ Залцбург, според БТА.