0

 

Селекцията на Левски все още не е приключила, а „сините“ фенове чакат още попълнения. Това, което много се коментираше през есента – че скамейката на отбора е къса и се разчита основно на 14-15 човека, сега важи в още по-голяма степен. Левски продаде четирима играчи – Уелтън, Роналдо, Жереми Петрис и Дарлан, като на последния трансферът все още не е осъществен на 100%. Освен тях, извън сметките вече е и Адриан Краев. Така реално отборът загуби петима играчи от есента, от които четирима твърди титуляри и важни фигури. За заместници бяха привлечени четирима нови – Фабио Лима, Хоакин Фернандес, Карлос Охене и Патрик Мислович.

Простата аритметика показва, че широчината в състава е намаляла с още един човек. Добрата новина е, че има индикации, че тепърва ще идват още нови. Ако те се окажат неверни и ситуацията остане такава, каквато е в момента, трудно може да се намери повод за оптимизъм и да се вярва, че отборът ще изпълни целта си да стигне до Европа.

Що се отнася до самата селекция и играчите, включени в нея, за момента тя е пълно копие на тази, която бе направена при първия престой на Николай Костов в клуба. През зимната пауза на сезон 2011/12, Левски привлече четирима чужденци. Толкова взе и сега. Новите тогава бяха португалците Нуно Пинто и Кристовао Рамос, малиецът Сюлейман Диамутен и бразилецът Жуниньо. Само последният бе взет от отбор от българското първенство и дойде от Славия. Сега пък единственият, който бе взет от тим от Първа лига е Карлос Охене от Хебър.

Цялата разработка четете в днешния брой на Мач Телеграф

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ИНСТАГРАМ

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ТИКТОК

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ В YOUTUBE

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ ВЪВ VBOX