0

Т реньорският щаб на Локо Пд и главният скаут на клуба Христо Колев вече сериозно работят по лятната селекция. Александър Томаш и Бащата проучват футболисти от Южна Америка и Африка, които са предложени на ръководството по различни канали.

На „Лаута“ сериозно анализират статистическите данни на играчите в InStat и гледат видеозаписи от техни мачове. Новото ръководство на клуба начело с варненеца Адам Сотков е амбицирано да вдигне класата на Локомотив и през следващия сезон да играе по-сериозна роля в битката за разпределението на евроквотите. В клуба ще продължат да се съобразяват обаче с известна финансова рамка, която бе наложена при управлението на Христо Крушарски.

Набелязани са вече и няколко български имена, като към момента просто се проучва ситуацията около тях. Треньорът Александър Томаш към момента не мисли да преустановява практиката всеки нов да минава през макар и символичен пробен период, преди да получи предложение за контракт. Това със сигурност ще важи за млади момчета от отбори във Втора и Трета лига, които също са попаднали в радара на „черно-белите“.

Все още няма развръзка и по отношение на разговорите за нови договори, които се водят с Парвиз Умарбаев и Кристиян Гомис.