0

Ш ампионът Лудогорец възстанови преднината си пред втория ЦСКА на четири точки, след като в 21-ия кръг от Първа лига „орлите“ сразиха с 3:1 Славия на своя „Хювефарма Арена“. 

Срещата в Разград бе наситена освен с голове, и с опасни ситуации пред двете врати, като столичният отбор опита да се надиграва с домакините, но класата им си оказа своята тежест в крайна сметка. 

Пиерос Сотириу откри резултата за "орлите" в 18-ата минута, а Мануел Шоу удвои в 29-ата минута. В 52-ата Радослав Кирилов намали пасива на "белите", но Пиерос Сотириу вкара трети гол в "бялата" врата след 66 минути игра.

Лудогорец победи Славия с 3:1 в Разглад
Лудогорец Лудогорец Лудогорец
14

Шест минути преди края на редовното време Лудогорец вкара четвърти гол чрез Кирил Десподов, който обаче бе отменен след дълго разглеждане с ВАР заради засада.  

По този начин хората на Анте Шимунджа продължават да бъдат на върха, на четири точки пред единствения сериозен преследвач ЦСКА. Лудогорец е с 51 точки, докато „червените“ от София са с 47. Славия пък остана на седмото място с 28 точки.

В следващия кръг "орлите" гостуват на Ботев Враца, като преди това гостуват на собствения си стадион в 1/4-финал за Купата на България на Монтана. За Славия предстои домакинство на Локомотив София на 7 март, а преди това на 3-и приемат Берое за Купата.