0

Ш ампионът на България Лудогорец победи с 4:2 Локомотив София в гостуването си в 18-ия кръг на Първа лига, съобщи gong.bg.

Мачът бе със зрелищен атакуващ футбол, като при размяната на удари по-високата класа на гостуващите "орли" им осигури ранна и солидна преднина от 3 гола още до почивката.

Голмайсторът на Лудогорец Пиерос Сотириу откри резултата в петата минута, като се наложение попадението му да бъде потвърдено с преглед на видеозаписа. Отново кипърският нападател на гостите бе точен в 38-ата минута, този път от дузпа. Жордан Икоко изведе Лудогорец с 3 гола напред в 46-ата минута. Октавио намали пасива на "железничарите" в началото на второто полувреме, но минута след това Десподов отново възстанови комфортния аванс на "орлите" с четвърти гол за Лудогорец. Пламен Крачунов пък вкара шестия гол в мача, след като бе точен в 64-ата минута.

Така Лудогорец остана на върха и вече има 42 точки и е на десет пред втория ЦСКА, който към края на мача на ст. "Васил Левски" имаше 2 мача по-малко. Локомотив София остана 12-и и е с 15 точки, на четири пред опашкаря Царско село.

Треньорът на Локомотив София Иван Колев този път не се оплака от ВАР, както в предишни мачове а от програмата на отбора му. „В последните мачове играем срещу първите шест отбора от миналата година - Берое, Локомотив Пловдив, ЦСКА, Лудогорец и Ботев, които сега са в челото", каза той. „Играхме срещу един отбор с огромен за България потенциал. За нас много важно е в тези мачове да играем с достойнство. Изграждаме един стил на игра, който трябва да стане характерен за отбора. Само така може да се изгради един стабилен и солиден отбор.

Малко отбори биха намерили морални сили да се противопоставят на Лудогорец, след като губят.“

Наставникът на шампионите Станислав Генчев заяви, че отборът му е пропуснал да нанесе истински разгром на локомотивци. „Можехме да вкараме още 3-4 гола. Важна и заслужена победа. През първото полувреме поведохме с 3:0 и контролирахме играта“, бе лаконичният му анализ на мача. „През второто Локо ни отбеляза гол, но реагирахме бързо.
Интересуваме се само от това какво правим на терена и да побеждаваме. Противниците ако сгрешат, добре дошло. Но ние се интересуваме само от нашата игра".