0

И зпълнителният директор на ЦСКА 1948 Добрин Гьонов вярва, че ще дойде време, в което цялата „армейска” общност ще се обедини. “И аз, и Стойчо Младенов по-рано тази седмица го заявихме, че със сигурност рано или късно ЦСКА ще бъде един, а мястото на ЦСКА е на стадион „Българска армия”, сподели Гьонов в предаването „Домът на футбола” по DIEMA SPORT.

„Аз лично виждам обединение на цялата армейска общност. Започвайки от легенди, фенове - всички минали и милеещи за нашия клуб. Сигурен съм, че това ще стане. Време е да има отбор на феновете и легендите, и те да са хората, които да управляват клуба“, описа вижданията си бившият фехтовач, 11-кратен републикански шампион.

Той разясни и каква точно е функцията на новоназначения в клуба като оперативен директор Стойчо Младенов.

„Идването на Стойчо Младенов със сигурност ще помогне в организацията. Още с идването си той имаше идеи какво трябва да се промени. Започнахме да работим в структурната част на клуба“, каза Гьонов.

„Резултатите от неговата работа ще бъдат видени на по-късен етап. Така както, в интерес на истината виждаме и работата Любо Пенев с отбора. Той направи подготовка и благодарение на това сега сме на тази позиция.“

По думите му „оперативен директор означава, че ще ми помага в организацията, в структурата, в цялостната визия на нашия клуб, така че да бъдем един модерен европейски клуб, така както името ЦСКА повелява.”

За представянето досега на футболния тим в Първа лига под ръководството на Любо Пенев Гьонов изрази задоволството си от първото място във временното класиране.

“Мисля, че тази година силите са доста изравнени. Радостни сме, че сме на първо място. Трябва да отчетем и отложените мачове,, но също трябва да отбележим, че играхме с два от фаворитите. Победихме Левски, малко не ни достигна да победим и Лудогорец.
Ние сме изключително благодарни на Ники Киров. Свърши много работа. След края на сезона сам обяви, че иска да си тръгне, а ние искахме да надградим. Нормално беше да се обърнем към един истински армеец, една фигура в историята на ЦСКА, която е оставила огромна следа. Нормално беше да се обърнем към Любослав Пенев“, изтъкна Добрин Гьонов.