0

П резидентът на Локо Сф Иван Василев изрази надежда, че отборът ще се завърне на собствения си стадион за първия или втория домакински мач от предстоящия сезон. Той призна, че е изтеглил личен кредит от 615 000 лева, за да оправи осветлението на стадион „Локомотив“, тъй като не е получил никаква помощ от държавата. 

„Очаква ни по-добър сезон от предишния. Мисля, че бях достатъчно лоялен към Иван Колев, както и той към мен. 2 години са достатъчно дълго време за работа. Търся нещо ново и затова се спрях на този екип. Надявам се сезонът да бъде добър, защото на Локомотив не му отива да играе в групата на изпадащите“, каза Василев.

„Имахме много проблеми и не можехме да излезем в оптимален състав. Това доведе до няколко загуби, които се отразиха на класирането. Малка е почивката до следващия сезон. Другият месец започваме шампионата и се надявам, че ще привлечем добри попълнения“, добави бизнесменът.

Той коментира осветлението на стадиона в „Надежда“, както и евентуалното завръщане на отбора в своя дом. 
„Важното е, че изкопахме дупките за осветлението. Това е достатъчно, нека треперят. От кого да получим помощ? Къде е държавата? Аз съм рекордьор по тъпотия на „Гинес“. С лични средства да оправям осветлението на държавна земя. Да изтегля личен кредит - това ли е перспективата на българския футбол?“, добави той.

„Всички ще видят, че тя не е един асансьор, както се твърди. Тук няма да има място по трибуните. 323 000 лева ми е струвал наемът на стадион „Васил Левски” за миналата година. Локо Сф ме е създал като човек. Животът ми е минал тук. Имам голямо сърце и емоциите ме водят. Това е разликата от мен и останалите“, сподели Иван Василев.
Той говори и за загубата на националите от Грузия с 2:5. Видяхте снощи как играха тези момчета. Кой е виновен? Ние или вие играете? Иначе татуировки, обеци, прически - всичко е страхотно. Това е резултатът. Изтеглил съм личен кредит в размер на 615 000 лева с ДДС. Надявам се, ако не за първия, то за втория мач да се върнем у дома. Ние даваме лични пари за държавна земя. Локо Сф е институция - това ще се разбере, когато нашата публика се завърне“, завърши Иван Василев.