0

Ш офьорът, причинил катастрофата с Ферарио Спасов е задържан за 24 часа от МВР. От Пътна полиция изнесоха уточнения за инцидента. Задържаният е на 24 години. Направеният тест за употреба на алкохол и наркотици е отрицателен, пише NOVA.

Треньорът е пътувал от Търново към Ловеч. Около 5 часа следобед, млад шофьор застига и удря колата на Ферарио Спасов отзад, на мокър участък. Треньорът се прибирал към Ловеч от Горна Оряховица, след мач от Трета дивизия на неговия „Дунав” Лом и местния „Локомотив”. Домакините на последния мач на Ферарио Спасов са в шок.

Ферарио Спасов почина в зверска катастрофа

„Бях  у дома със семейството и като разбрахме рухнах. С г-н Спасов си говорихме доста дълго преди и след мача. Съкрушен съм. Съболезнования към всички негови близки и приятели”, каза Лъчезар Русев, треньор на ОФК „Локомотив“ (ГО).

NOVA

„Причинилият катастрофата е застигнал предно движещият се автомобил и се блъска в него. Скоростта е била силна и голяма и колкото по-бързо се движи автомобил – толкова по-големи са последствията.”, каза Мария Ботева, главен инспектор в отдел "Пътна полиция" при МВР.

ТРАГЕДИЯ НА ПЪТЯ: Трима загинаха в кошмарна катастрофа, двама са в болница!

Футболният специалист почива на място. В бялата кола с пловдивска регистрация, леко са ранени младия шофьор и пътувалата с него жена.

„Окръжна прокуратура Велико Търново ръководи това разследване. Очаква се да бъде повдигнато обвинение на младия водач”, каза Ботева. За футболната общественост загубата на 61-годишния футболен деятел е огромна.

„Това е човек, който винаги е бил пример за нас – треньорите. Голям специалист, шампион. Това е човек, който си отиде прекалено рано”, каза Лъчезар Русев.

IN MEMORIAM: Известна треньорка и двама волейболисти са жертвите на катастрофа край Шереметя

Ферарио Спасов е един от най-обичаните и уважаваните треньори в Монтанско. Няколко пъти е бил начело на градския отбор. Под негово ръководство тимът печели първенството във втория ешелон и промоция в "А" група.

NOVA

Ферарио Спасов е едно от най-известните имена в българския футбол. Повече от 20-години той води различни отбори в топ дивизията на страната. Най-големите му успехи идват като треньор на Литекс - Ловеч. С тях той печели шампионската титла през 99-та година. През 2001-ва вдига и втория голям трофей в родния футбол - Купата на България. Феновете на футбола наричаха треньора Феро. Самият той обясняваше, че необичайното му име е идея на баща му, който бил фен на италиански футболист и кръстил сина си на него. Въпреки че е от Дупница, Ферарио Спасов беше тясно свързан с Ловеч.

Загубата е огромна: Волейболната ни федерация обяви 3-дневен траур