0

Л евски (София) натрупа четири поредни победи в първенството по футбол и с 41 точки е на 4-о място в класирането на Първа лига, а в утрешния почивен ден гостува на Хебър Пазарджик. Николай Костов – старши треньорът на "сините" от София, си припомни този мач, загубен с 1:2 и заяви, че такъв развой няма как да се повтори утре от 17:30 часа на стадион "Георги Бенковски" в Пазарджик.

Той използва т. нар. крилата фраза на утрешния си съперник Любо Пенев, който при завръщането на националния отбор от финалите на Евро 96 в Англия, каза пред медиите: "Който ме уважава - уважава, който не ме уважава - да духа супата!"

"Наистина беше много неприятен момент, когато загубихме от Хебър за Купата на България. За купата – духахме супата, с извинение. Помня много добре всички епизоди от този мач. 

Бяхме много разстроени, помня дори и минутите на полувремето с играчите, както и след мача. 

А след самата среща си спомням как наблюдавах поведението на нашите играчи и доста епизоди от срещата на видео. 

И установих, че трябва да се вземат сериозни решения относно близкото бъдеще на отбора, не на клуба. И може би това беше важен ден за мене лично – тази загуба, която преглътнахме много трудно. Това разочарование за купата се надявам да не се повтаря повече с моя отбор", започна Костов.

"За утрешния мач сме решени да го спечелим и ще го спечелим най-вероятно, тъй като ще се борим за всеки метър, за всяка топка. 

В добро настроение сме. Играчите са решени да извървят своя път, да постигнат своите цели. Така че искрено се надявам, че в утрешния ден ще бъде успешен за Левски".

По отношение на кадровите проблеми и евентуално липсващи играчи, треньорът обясни: "Най-новото ни попълнение бразилецът Евертон още не е картотекиран, няма как да играе. 

А контузени нямаме за момента, Слава Богу".

Левски направи добра серия, но отборът е на 7 точки от топ 3, където Лудогорец и ЦСКА-София са в подножието на лидера Черно море (Варна). Какво липсва на Левски, за да бъде по-близо до тези отбори?

"За недостатъци не искам да говоря, защото първо искам да затвърдим добрите си игри. А и те не са много, между другото. 

Така че ние сме свалили розовите очила. На нас ни се разви много добре мачът с Арда и спечелихме. 

Имаше и много добра атмосфера, благодарение на публиката, която генерира много добра енергия. 

Това даде отражение не само на поведението, а и настроението им за игра. Това трябва да се затвърди. 

Рано е да се говори какво още е нужно. На тоя етап най-добре е да се затвърдят нещата, върху които работим и да се усъвършенстваме. Играчите се трудят и ние сме доволни от това, което те показват на тренировките".

Левски привлече халф от Хебър през зимата и това е Карлос Охене, който вече доста години се подвизава по българските терени. "Аз се надявам, че ще бъде плюс това, че взехме от там Карлос Охене. За него имаше още преди да се присъедини към нас много противоречиви мнения от нашите почитатели. 

Но се очерта като изключително нужен играч за нас, тъй като е доста опитен. Знаете много добре, че имаме доста млади".

От Хебър, освен Охене, през зимата си тръгнаха и други от стартовия състав - голмайсторът Георги Николов и вратарят Матвей Игонен са в Ботев (Пловдив), а Роберт Мазан отиде в Латвия. 

"Относно това, че те са променили отбора, както и ние, това вероятно ще допринесе за повече неочаквани моменти в играта", завърши специалистът.

Източник: БТА