0

 

Левски за трети път в историята си ще завърши сезона с мач като домакин срещу новия шампион на страната. В този случай той не е толкова нов, защото Лудогорец ликува за 11-ти пореден път. Статистиката показва, че до този момент „сините“ не са могли да развалят настроението на първенците и да трупат самочувствие за тяхна сметка. За първи път те излизат в такъв мач през 1958 година. Тогава в заключителния двубой от сезона Левски приема във вечното дерби ЦСКА, който вече е станал за пети пореден път шампиона на България. Битката завършва без победител - 2:2 пред 50 000 зрители на „Васил Левски“. Два гола за „червените“ вкарва дясното крило Димитър Миланов – Пижо след две асистенции на лявото - Иван Колев. Левски обаче два пъти изравнява. Първо чрез Димитър Йорданов-Кукуша и асистенция на Христо Илиев-Патрата. След това самият Илиев вкарва втория гол от дузпа.

През 1991 година пък в последен кръг от сезона „сините“ посрещнаха новия шампион Етър на стадион „Васил Левски“. „Болярите“ спечелиха тогава с 1:0 след гол на бившия играч на Левски – Мирослав Байчев. Той се разписа още 12-ата минута след асистенция на украинеца Игор Кислов.

Така днес тимът от „Герена“ ще има възможността да обърне историята срещу Лудогорец на Анте Химунджа. Така Левски няма победа в последен кръг срещу шампиона, но пък днес за първи път ще го посрещне на „Герена“, след като предишните два случая са на стадион „Васил Левски“.

Гледайте Левски - Лудогорец пряко в ефира на Диема спорт