0

К апитанът на Лудогорец и на националния отбор на България по футбол Кирил Десподов призна, че медийните публикации за интерес към него от руския ФК Краснодар са истина. 

Роденият в Кресна нападател вкара един гол, подаде за първия и изработи реално и втория гол за 3:0 над ЦСКА-София.

"Дали има оферта? Не е лъжа. Истина е, че има такава оферта. Няма никаква лъжа в медиите и в това, което пише. Ще видим. 

Моето желание няма да го коментирам. Аз каквото имам да го кажа, ще го кажа на отбора. Имам нещо в главата, което ми се върти. Не мисля, че е коректно да го говоря в медиите.

Аз още си искам трансфера и дали ще бъде в Краснодар или някъде другаде, ще видим. 

Надявам се да бъде в този трансферен период", пожела си Десподов.

Десподов охотно коментира и боя над ЦСКА-София, като разказа и за играта на нерви с вратаря Бусато преди да му вкара гол от дузпа.

„Аз мисля, че категорично надиграхме отбора на ЦСКА. Радостно е, че успяхме да отбележим три гола, а можеше и повече. Но нека не бъдем егоисти и алчни. 3:0 е достатъчно.

По принцип аз не съм човекът, който трябва да коментира ЦСКА при положение, че съм играч на Лудогорец и не би трябвало да ме интересува какво се случва там. 

Но ако някой изобщо се вслуша в мене, в лицето на Нестор ел Маестро имат доста добър треньор. Просто трябва да му се даде време. Защото дойде в много тежка ситуация, но ако му се даде време, ще покаже резултати. 

Той е доста интелигентен треньор, знае как да разговаря с играчите. 

Аз при него съм направил два уникални сезона. Човекът си разбира от работата, просто трябва да има търпение към него.“

Десподов заяви, че е имал разговор преди мача с треньора на ЦСКА-София Нестор Ел Маестро, с който работиха заедно в предишни години. 

"Беше доста приятен разговор, видяхме се преди мача. Поговорихме си. Той ме пита как е семейството ми, аз го попитах неговото как е. поговорихме си малко за футбол. Сподели ми, че ще се радва да ме види в някой силен отбор в чужбина. 

Доста приятен разговор. Аз не съм го виждал от престоя си в Австрия. След мача си пожелахме успех и му казах да бъде спокоен, защото в ЦСКА има винаги напрежение. 

Играл съм там три години. Феновете е нормално да изискват много от играчите, а те трябва да бъдат концентрирани и само те могат да излязат от тази ситуация. Това е, което мога да кажа".

Той допълни, че е имал закачка с вратаря на ЦСКА Густаво Бусато и обясни какво са говорили: "Момчето се опита да ме разконцентрира по някакъв начин. Но не му се получиха нещата. Каза ми, че знае къде ще я бия. Аз му казах: ОК, вкарах я и му се зарадвах. Опита се да ме разконцентрира, да развали точката за дузпа с крака. Това са такива номера, при които Господ ти го връща.“

За мача с Астана: "Определено след поражението в Казахстан трябваше да си подобрим играта. В Астана не се представихме така, както трябва. 

Днес мисля, че показахме друго лице и трябва същото да го покажем и в четвъртък срещу Астана. 

Предизвикателството е доста голямо, защото имаме да обръщаме развоя на мача. 2:1 за тях там, а сега трябва да вкараме поне два гола и да не пуснем.

Трябва да излезем мотивирани и да дадем всичко от себе си. Но каква по-голяма мотивация от това, че следващият ни съперник ще бъде Аякс. 

Ние трябва да се радваме и да дадем всичко от себе си и да влезем поне в групите на Лигата на Конференциите".