0

Е дин от най-добрите футболисти на Ботев Враца Момчил Цветанов изненадващо напусна клуба два дни преди мача срещу Локомотив Пловдив. Това е станало в началото на седмицата, твърдят от регионалния сайт „Конкурент“.

В понеделник е имало среща между треньора Христо Янев и Момчил Цветанов. След нея левият халф си е събрал багажа и си е тръгнал от Враца. Малко по-късно от клуба потвърдиха, че Цветанов отсъства, но без да дават подробности. Вчера президентът на клуба Вангел Вангелов обясни, че Цветанов е болен и ще се лекува в домашни условия. „Няма драма. Момчил Цветанов е част от Ботев и се надяваме бързо да се завърне в строя“, каза босът на клуба. Той обаче не уточни какви са здравословните проблеми пред най-успешно представящия се футболист на Ботев тази есен. Не е ясно и колко дълго ще продължи възстановяването му.

Момчил Цветанов напусна Ботев точно преди мача с бившия си тим Локомотив Пд. Чико изкара няколко сезона с Локо, като беше титуляр при спечелването на двете купи и Суперкупата на България. Левичарят дори вкара последната дузпа срещу ЦСКА при втория трофей за "черно-белите". „Уважавам Локо Пд безкрайно много и изпитвам само респект към отбора. Любовта ми към тях е безгранична – заяви Цветанов преди няколко дни специално за „Мач Телеграф“. - Трябва да погледнете вътре в мен, за да разберете какво ми е, когато стане въпрос за Локомотив. Това за мен е свещен клуб и място.“

Още по-любопитното е, че Момчил Цветанов и Христо Янев заедно донесоха „най-романтичната“ национална купа в историята на ЦСКА. През 2016 година „червените“ играеха в Трета дивизия, но като аматьорски тим спечелиха трофея във финала срещу Монтана. Отделно, Цветанов има още три национални купи с други два отбора – две с Литекс и една със Славия.