0

С тарши треньорът на Крумовград Станислав Генчев не скри задоволството си от постигнатата победа с 2:1 при домакинството на Ботев (Пловдив) на базата на „канарчетата“ в Коматево. За него успехът бе двойно по-сладък срещу бившия му отбор, от който бе уволнен през август миналата година.

Новакът в елита стигна до успеха с два гола на друг бивш от Ботев - Александър Колев, с което прекъсна серията от 7 поредни шампионатни срещи на "канарчетата" без загуба. 

"Мога да разделя мача на няколко части. Влязохме много добре в срещата, успяхме да реализираме и гол, но до 40-ата минута дадохме изцяло превъзходството на Ботев. 

В този период имахме голям късмет, че резултатът беше само 1:1, защото съперникът ни имаше тотално превъзходство на терена. 

Второто полувреме беше напълно равностойно. Имаше добри моменти и за двата тима, просто ние излязохме с една идея по-хитри в ситуациите, които имахме в атака и успяхме да измъкнем победата. 

Като цяло отборът ни може много повече от това, което показа днес", коментира Генчев след мача. 

"Двата отбора искахме мачът да се играе на "Колежа", пред повече публика, на по-хубав стадион, което е удоволствие за футболисти, за фенове и за треньори", заяви наставникът на Крумовград относно желанието на двата тима двубоят да се проведе на стадион "Христо Ботев". 

Генчев обърна внимание и на представянето на Александър Колев, който реализира и двата гола за успеха на своя отбор.

"За всеки треньор е удоволствие да работи с добри играчи, особено с такъв изявен голмайстор като Александър Колев, който е и национален състезател. Той е лидер на отбора, другите футболисти се чувстват по-сигурни, когато той провежда атаките ни.

Няма да подаряваме нито един играч. Ако дойде добра оферта, бихме се разделили с него, но предложението трябва да задоволява както клуба, така и самия състезател, а до момента такава оферта не е постъпила", обясни Генчев и призна, че отборът очаква двама нови футболисти. 

Източник: БТА