0

С лавия започна контролите с победа с 6:1 над Балкан Ботевград, играна на изкуственото игрище на стадион "Александър Шаламанов". Момчетата на Златомир Загорчич тръгват утре вечер, 16 януари, за лагер в Турция, където ще останат до 9 февруари. В южната ни съседка "белите" ще изиграят пет контролни срещи.

Проби в състава на Славия карат трима души - десният бек Арнел Кадрич от Босна и Херцеговина, българският нападател от датски произход Николай Христов и грузинският полузащитник Лука Робакидзе. Всеки от тях записа 45 игрови минути срещу Балкан Ботевград.

Славия излезе напред в резултата в осмата минута. Сибири Кейта проби добре отляво и пусна успореден пас на голлинията, защитата на Балкан не се справи и Денислав Александров се оказа на празна врата, като нямаше проблем да вкара за 1:0.

Само четири минути след това каращият проби Николай Христов получи топката на добра позиция и от близка дистанция покачи на 2:0.

Четвърт час игра след началото Иван Минчев пробва мерника си от далечна дистанция, но ударът му премина над вратата.

В 20-ата минута Славия реализира и трети гол. След заучено изпълнение от ъглов удар Денислав Александров центрира към Виктор Генев, който с глава прати топката в мрежата - 3:0.

В 39-ата минута след ново заучено положение Куентин Зеедорф, племенник на великия Кларънс Зеедорф, стреля от границата на наказателното поле, а Васил Велчев изби.

С това се изчерпаха и интересните ситуации за първите 45 минути.

В 57-ата минута Ерол Дост стреля от далечна дистанция, но високо на вратата. Час игра след началото Емил Мартинов стреля неточно с глава.

В 68-ата минута Балкан Ботевград върна едно попадение. Защитата на Славия проспа силно изритана топка, Георги Петков излезе неразчетено и Дейвид Йорданов остана сам на празна врата и прати топката в мрежата - 3:1.

Десет минути по-късно Емил Стоев шутира от дистанция, но над вратата.

В 77-ата минута Славия реализира и четвърти гол. Топката падна на волето на Ерол Дост, който по много красив начин я прати в горния ляв ъгъл за 4:1.

Само три минути след това "белите" вкараха и пето попадение. След добра атака Тони Тасев бе изведен на фланга и пусна към Мартин Сораков, който с лекота прати топката в мрежата за 5:1.

Славия заби шести гол във вратата на Балкан в 89-ата минута, когато Емил Стоев проби отдясно и подаде за Тони Тасев, който се разписа на празна врата за крайното 6:1.