0

К рилото Галин Иванов се връща в Славия за четвъртия си период на стадиона в "Овча купел". 34-годишният Иванов за последно носеше екипа на ЦСКА 1948, договорът му изтече вчера и той веднага се присъединява към "белите". Иванов поема в обратна посока точно 2 години след като се присъедини към "червените" на 1 юли 2020 г. именно от Славия.

Първият му период е от 2008-а до 2014-а година, когато записа 128 мача и в тях вкара 25 шампионатни гола. Последваха периоди зад граница в първенствата на Германия, Азербайджан, Турция, а също така мина през Левски и бургаския Нефтохимик. 

През 2017-2018 се връща в Славия, а след една година в Унгария за отбора на Халадаш отново облече фланелката на най-стария софийски отбор.

Крилото искаше да се върне в Славия още миналата година, но тогава не се получи.

Привличането на Галин Иванов ще стане причина за освобождаването на играчи от клуба. Един от хората, които най-вероятно ще се разделят със Славия, е беларусинът Микита Николаевич.

Галин Иванов има 16 мача и 1 гол за националния отбор на България, който бележи при 1:1 със Словения на стадион "Васил Левски" през ноември 2018-а година.