0

Ш ок в Разград! Славия удари с 3:2 шампионите в отложен с ден мач от 18-ия кръг на Първа лига. Така "орлите" изостават с цели 5 точки от ЦСКА, при все че на 10 декември двата тима се изправят един срещу друг на "Българска армия". Това бе и първи успех на Славия в Разград.

Лудогорец влезе лежерно в срещата и още от първите минути си личеше, че днес шампионите могат да изгубят точки.

В 30-ата минута Галин Иванов изведе отдясно Денислав Александров, който подаде остро успоредното на голлинията, където на първа греда в опита си да изчисти топката Франко Русо я прати в собствената си врата с помощта на десния страничен стълб.

"Орлите" изравниха в 42-ата минута. Тогава Велко Йеленкович не изчисти по най-добрия начин с глава и Якуб Пьотровски отне. Капитанът комбинира с Рик Джонатан, който стреля от границата на наказателното поле във вратарския долен десен ъгъл, отправяйки първия точен удар в мача, и реализира - 1:1.

Славия започна ударно второто полувреме. Емил Мартинов изведе Денислав Александров по дясното крило, който центрира към наказателното поле на Лудогорец, където Мартин Сораков се извиси, за да прати топката с глава за втори път в мрежата на шампионите в 47-ата минута - 1:2.

Рик Джонатан изведе Квадво Дуа зад гърба на отбраната на Славия в 52-ата минута, но ударът на швейцарския нападател не затрудни Светослав Вуцов, който се намеси добре.

В 54-ата Ертан Томбак проби отдясно и сви топката за Денислав Александров в наказателното поле на Лудогорец. Крилото на Славия, който е юноша на Лудогорец, комбинира с Галин Иванов и той не пропусна да се разпише с удар от близко разстояние, с което да покачи аванса на "белите" на 3:1.

В 67-ата минута Лудогорец намали - Сон центрира от лявото крило на втора греда, където току що влезлият Кайо Видал плонжира и с глава прати топката в мрежата на Славия, за да намали пасива на своя тим до 2:3.

До края на мача домакините натиснаха, но за повече нямаха сили и така "орлите" загубиха с 2:3.