0

У елтън тренира от два дена, Роналдо от вчера, вторият имаше болки в гърлото, но те отминават - няма съмнения за ковиди и така нататък, категоричен бе треньорът на Левски Станимир Стоилов на днешната пресконференция за състоянието на бразилския нападател. Роналдо пропусна 3 тренировки тази седмица, от клуба съобщиха, че причината са болки в гърлото.

За Мъри, обаче, и Уелтън, и Роналдо може да играят срещу Спартак Варна утре на ст. „Георги Аспарухов“ във втория кръг от Първа лига.

„Ако могат, и двамата ще играят. Роналдо пропусна три тренировки и трябва да навакса, за да бъде във форма. Нямаме много време за мислене, тъй като след 4 дена играем в Европа и Левски трябва да е „под пара“, каза Стоилов.

Загубата от ЦСКА 1948 трябва да бъде забравена, отбеляза още треньорът.

„Петрис вече тренира с нас вече и трябва да видим доколко е добре кондиционно. Ще преценяваме доколко може да участва. По неговите думи и по това, което видях в тренировката, той може да вземе участие в мачовете. Въпросът е колко минути. Имаме вече и всички видове документи.

Иначе и на Анте (Блажевич) казах, и на вас казах, че не съм доволен от представянето му", не спести критиката си към хърватина Стоилов.

Оценката за контузията в дясното коляно на левия бек Цунами сочи, че бразилецът може да отсъства само 2 седмици, а не 2 месеца, както бяха първоначалните опасения.

“Искам всеки да е готов, тъй като влизаме в сгъстен цикъл и трябва всички да са максимално готови и трябва всички да се готвят на максимални обороти. Цунами засега като информация ще отсъства 2 седмици и всичко ще се следи според движението на травмата. Ако върви добре, ще ускоряваме, ако не, ще забавяме. Надяваме се до седмица да започне тренировки. 

По медицинските изявления травмата не е толкова сериозна колкото си мислехме. 
Сега искам всички да мислим за мача със Спартак Варна. Сега трябва да покажем добро лице срещу следващия опонент, да покажем ритъм.

Очаквам да видя Левски както игра първото полувреме в Бистрица – агресивно, гордо, смело и да вкарва голове. 
Спартак Варна е отбор, който тепърва ще намира своето място в елита. Като имаш такава подкрепа, вярвам, че ще бъдат стабилен отбор у нас“, смята Стоилов.