0

Р еферът Валентин Железов, отсъдил две дузпи за Локомотив Пловдив в рамките на 8 минути срещу ЦСКА 1948 при 1:0 за „червените“, се оказва виновен за загубата на пловдивския отбор. Затова от Локомотив са подали официална жалба срещу съдийството на мача в Бистрица, завършил 1:0 за домакините. Двете дузпи, изпълнени от Умарбаев и Карагерен, съответно в 67-ата и 75-ата мин., бяха спасени от вратаря на ЦСКА Дани Наумов.

Ръководството на Локомотив Пловдив се възмущава, че бе отменено попадението, вкарано с добавка от Бидунга от гостите след удара на Умарбаев.

От пловдивския клуб уточняват в позиция, че подават жалба в името на „честна битка“ за седмото място, а не за оправдание на неспособността на играчите да вкарат 2 дузпи, отсъдени срещу отбора домакин.

Уважаеми локомотивци,
Повод за нашето недоволство е ситуацията в 68-ата минута на срещата с ЦСКА 1948 от 29-тия кръг на Първа лига. Тогава Локомотив получи дузпа за игра с ръка на Емил Мартинов. Зад топката застана Парвиз Умарбаев, вратарят Наумов отрази, а при добавката Бидунга бе точен. Голът не бе зачетен, защото защитникът „е навлязъл“ в наказателното поле преди изпълнението на дузпата.

Решението да бъде отменено попадението е в противоречие с “Правилата на играта”. Там ясно е описано, че за да бъде отменен гол, в момента на изпълнението на наказателния удар, футболистът на атакуващия отбор трябва да е стъпил в наказателното поле, а не, както в случая, кракът му или част от тялото му да е във въздуха отвъд линията. 

При тази ситуация Локомотив е ощетен, тъй като решението на съдията не съответства с описанието на въпросната ситуация в „Правилата на играта“. Заради това ще подадем жалба.

Ръководството на Локомотив няма намерение да оправдава допуснатата загуба и пропуските на терена със съдийските решения, но в същото време апелираме за честна битка за седмото място, което дава право на бараж. 
Това включва и безпристрастни решения на реферите, основаващите се само и единствено на „Правилата на играта“, се казва в позицията на Локомотив Пловдив.