0

Ц СКА победи Лудогорец с 1:0 в отложен мач от 3-ия кръг и съхрани интригата в битката за титлата.
Попадението за „червените“ отбеляза Юрген Матей в 77-а минута, а с успеха столичани съкратиха разликата с лидера на две точки. 
Двубоят предложи повече битка, отколкото качествен футбол. ЦСКА започна много агресивно и още в 14-а минута след удар на Вилдсхут топката срещна гредата на пазената от Сержио Падт врата. Домакините продължиха да са по-активни, а гостите така и не успяваха да застрашат сериозно Густаво Бусато. На бразилеца се наложи да се намесва само при изстрел на Ихинио Марин от малък удар, който обаче бе доста слаб. Две минути след почивката феновете на ЦСКА направиха заря и запалиха фойерверки и димки и срещата бе прекратена за известно време. 

„Армейците“ нанесоха своя удар в 77-а минута. Тогава след центриране на Томас Лам бранителите на Лудогорец Игор Пластун и Шакил Пинас действаха неадекватно и Юрген Матей с глава откри резултата. До края на двубоя нервите взеха връх и в 88-а минута реферът Железов изгони Карло Мухар с втори жълт картон за груб фаул срещу Мануел Шоу. В даденото осем-минутно продължени Иван Турицов, който трябваше да бъде сменен, легна на тревата. Играчите на Лудогорец тръгнаха да му искат сметка и на терена настана меле с участие и на хора от резервните скамейки.

ЦСКА би Лудогорец и заплете интригата
ЦСКА Лудогорец ЦСКА Лудогорец ЦСКА Лудогорец
13

Треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов заяви, че е доволен, но отново съзря заговор срещу клуба.
„Проблемите ни съпътсват постоянно. Изиграхме силен тактически мач, надиграхме противника и взехме ценните три точки. Това е 33-и мач за по-малко от 4-5 месеца. Това е голямо натоварване. Агресията постепенно намаляваше. Да прибавим и съдийските отсъждания. Двоен аршин. Срещу Вион имаше два пъти нарушение отзад. Не се показва картон, а при Матай и Мухар веднага се показва. Това оказва влияние. Критерийте бяха различни. Пречупва агресивността така. Те при най-малкото съприкосновение падаха. Всичко беше в тяхна полза. Накъса играта и наруши красотата. Трудно е да завършваш атаки, когато се накъсват играта. Изиграхме супер мач. Две точки са много и малко. Те имат цялата подкрепа. На всички нива. При нас всичко е в ущърб. С това мачкане те карат да се отчайваш. Но нас не ни обезверяват, ние озверяваме. Те не умеят да губят, защото са свикнали така. Този отбор има пълна подкрепа на всички нива 10 години“, гневен в коментара си след двубоя бе Младенов.