0

О тборът на Ботев Враца постигна първа победа в Първа лига от 6 август насам! 

Възпитаниците на Даниел Моралес надделяха над устремилия се към топ 6 тим на Берое (Стара Загора). Ботев се наложи с 1:0, а единственият гол в срещата бе дело на Дориан Бабунски през първото полувреме.
Врачани се намираха в серия от цели 14 мача без победа в елита, а днешният успех е трети за тима от началото на сезона. Със спечелените три точки Ботев Враца се изкачи на 11-то място във временното класиране. 

Старши треньорът на Ботев Враца Даниел Моралес остана изключително щастлив от победата.

Олекна ни малко, но нещата продължават. Имаме много работа.

Днес, освен победата, имахме и добри моменти в играта. Показахме, че можем да играем футбол. Важно е да си оставяме душата на терена. Тук не са случайни момчета. Играхме срещу силен отбор, поздравявам и Берое, и нашия тим. Всеки ден убеждавах играчите си, че могат. Трудно бе толкова кръгове без победа, но самите те знаят, че могат. Искам да ги поздравя тези момчета. Понякога футболистите ги боли повече, отколкото нас. Днес нещата се получиха и си оставиха душата на терена. Поздравявам и целия щаб“, сподели Моралес след двубоя.

След края на мача треньорът на Берое Петър Колев призна, че някои от играчите му така и на се успели да се събудят по време на целия двубой.

Изиграхме много слабо първо полувреме.

Загубихме единоборства и не успяхме да се приспособим към тежкия терен. Бяхме отборът, който се опитваше да води играта. Не успяхме да реализираме две положения. Някои футболисти не успяха да се събудят в този ранен час. Домакините със себераздаване в някои моменти ни победиха“, заяви Колев.
„Имахме натискът и ударите, но до чисто положение не успяхме да стигнем. През второто полувреме не мога да съм недоволен от старанието. Не е нормално да има такава разлика откъм резултати. Няколко фактора ни попречиха днес. Ще направя анализи за играчите си“, добави още той.